CyberCulture Programı Başladı!

Bilkent CYBERPARK tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla “Gelecek Gençlerin” destek programı kapsamında hayata geçirilen “CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi Projesi” birinci grup girişimcileri ile programa başladı! Ön elemeyi geçen 18 – 29 yaş arasındaki; NFT – Oyun – Animasyon- Sinema alanında fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adayları 14 Eylül 2022 tarihinde Bilgilendirme Günü etkinliğinde buluştu!

CyberCulture programı kapsamında gençlerin desteklenerek doğru iş modeli ile dijital kültürel ürünlerini ortaya çıkartmalarına katkı sağlamak ve Türkiye başta olmak üzere uluslararası pazarlara açılmaları amaçlanmaktadır. Bilgilendirme Günü etkinliğinde program amaçlarından bahsedilerek program süresince sağlanacak fikir ve iş modeli geliştirme, dijital kültürel girişimcilik ve uluslararasılaşma eğitimleri, tematik mentorluklar ve ağ geliştirme etkinlikleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Aynı zamanda projenin konumlandırıldığı ‘‘Ankara Teknoloji Köprüsü’’ isimli Kuluçka Merkezi alanındaki çalışma imkanlarından bahsedildi.

NFT, Oyun, Animasyon ve Sinema alanlarında genç girişimciliğin teşvik edilmesi ile döviz kazandırıcı dijital kültürel üretimin geliştirilmesi hedeflenen CyberCulture programının başvuruları 31.12.2022 tarihine kadar devam edecektir!

CyberCulture programına katılmaya hak kazanan tüm girişimcilerimize başarılar dileriz!