CyberCulture Nedir?

Dijital kültürel girişimcilik özellikle uluslararası sanat piyasasında öne çıkmış ve uluslararası pazarda genç sanatçılar için kariyer hedeflerinde kendilerini geliştirecek bir alan olmuştur. CyberCulture projesinin amacı 18-29 yaş arasındaki gençlerin doğru iş modeli ve desteklenme ile dijital kültürel ürünlerini ortaya çıkarmalarını sağlamak ve başta Türkiye olmak üzere uluslararası pazarlara açılmalarına destek olmaktır. 

Türkiye’nin en büyük Teknoparklarından biri olan ve 20 yıllık kuluçka tecrübesi olan Bilkent CYBERPARK tarafından hayata geçirilecek CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi Projesi ile Türkiye’de ilk defa teknoloji geliştirme bölgesi bünyesinde dijital kültürel girişimciliğe odaklanan kuluçka merkezi kurulacaktır. Böylece teknoloji alanındaki girişim deneyimi kültür sanat alanındaki girişimlere aktarılarak, dijital kültürel üretime odaklanan bir merkez oluşturulacaktır.

CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi projesi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından  ‘’Gelecek Gençlerin’’ Kültür Endüstrileri Destek Programı  kapsamında desteklenmektedir.