CyberCulture Hemen Başvur Giriş Yap

CyberCulture Programı Odak Alanları

CyberCulture Program Süreci

Neden CyberCulture’a Başvurmalısın?

Dijital kültürel girişimcilik özellikle uluslararası sanat piyasasında öne çıkmış ve uluslararası pazarda genç sanatçılar için kariyer hedeflerinde kendilerini geliştirecek bir alan olmuştur. CyberCulture projesinin amacı 18-29 yaş arasındaki gençlerin doğru iş modeli ve desteklenme ile dijital kültürel ürünlerini ortaya çıkarmalarını sağlamak ve başta Türkiye olmak üzere uluslararası pazarlara açılmalarına destek olmaktır. 

Türkiye’nin en büyük Teknoparklarından biri olan ve 20 yıllık kuluçka tecrübesi olan Bilkent CYBERPARK tarafından hayata geçirilecek CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi Projesi ile Türkiye’de ilk defa teknoloji geliştirme bölgesi bünyesinde dijital kültürel girişimciliğe odaklanan kuluçka merkezi kurulacaktır. Böylece teknoloji alanındaki girişim deneyimi kültür sanat alanındaki girişimlere aktarılarak, dijital kültürel üretime odaklanan bir merkez oluşturulacaktır.
 

Neden CyberCulture’a Başvurmalısın?

Haberler

>

Program Detayları

 Başvuru Koşulları
 Programa 18-29 yaş aralığında olan projenin sektörel odaklarına bağlı çalışmalar yürüten
- Herhangi ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
- Herhangi ön lisans ve üzeri mezuniyet derecesine sahip kişi,
- Aktif Çalışanlar (Bağımsız çalışanlar dahil) 
Fikir aşamasında ve 6 ay öncesine kadar şirketleşen girişimci adayları/firmalar başvuru yapabilmektedir.

Başvuru Kapsamı
Program kapsamında dijital kültür endüstrileri alanındaki;
-NFT
-Oyun Teknolojileri
-Animasyon
-Sinema 
alanlarına ilgisi olan ve çalışmalar yapan girişimci ve adaylarına yapılması amaçlanmaktadır. 

Başvurular 25 Mayıs 2022-31 Aralık 2022 tarihleri arasında açık olacaktır ve başvurular arasından 4 ardışık grup oluşturularak, gruplar halinde programa dahil edilecektir.

Girişimcilere iş modellerini ve nihai ürünlerini çıkarmaları için Dijital Kültür Endüstrileri alanında Girişimcilik ve Uluslararasılaşma olmak üzere 2 alanda eğitimler verilecektir. 

İş planı hazırlayarak değerlendirme sürecinde başarılı bulunan girişimciler alanında uzman ve deneyimli olan mentorlar ile birebir görüşme yaparak eğitimlerden aldıkları bilgileri iş fikirlerine uygulamaları için desteklenecektir

 

Genç girişimcilerin eserlerini sunması ve farkındalık yaratılmasını amaçlayan sanatçıların, iş insanlarının, kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşecek etkinlikler düzenlenecektir.

Uluslararası ağ geliştirme etkinliklerine kuluçka danışmanlarının ve başarılı girişimcilerden oluşan bir ekibin dijital kültürel üretim konusunda faaliyet gösteren bir etkinlik ya da kuruluşa ziyaret gerçekleştirilecektir.
 

Bilkent CYBERPARK’a ait genç girişimcilere fiziksel alan verilerek katma değerli hizmetlerle desteklendiği kuluçka merkezinde CyberCulture girişimcilerine çalışma alanı imkânı verilecektir. Fiziksel çalışma alanının yanında girişimcilerin eğitimlere katılabileceği ve mentorluklar görüşmelerini gerçekleştirebilecekleri bir atölye alanı sunulurken Bilkent CYBERPARK ekosistemine erişim imkânı sağlanacaktır.

CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçkasına seçilerek eğitim ve mentorluk süreçlerini tamamlayan girişimcinin program sonunda ortaya çıkardıkları eserleri, iş modelleri ve gerçekleştirdikleri ticari süreçlerinin tanıtıldığı, başarılı örneklerin ödüllendirildiği ve proje sürecinin sunulduğu bir etkinlik gerçekleştirilecektir.